POISTOT (HO 19.11.2015)

phuket.fi
patong.fi

thailand.fi
flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong
Sauna ja kabinetti


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


VuokrataanThalangissa Talo-Huvila

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


wincapita.fi - Perjantai 2014-01-24 Tammikuu - wincapita.fi

edellinen  seuraava - Lehti perustettu heinäkuussa 2009 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.

Wincapita-rikoshyötykäräjät: Kuvat - Puunvarjot Kuvat - Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannos: Lautamiehet poissa Lue! - WinCapita- käräjät: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Sivukuvat


Tammikuu 2014. Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - Isonna!

Oikeustalo.

Juttuluettelo.

Istunto jatkuu 14.50.

Syyttäjä vastaan ...

Oikeuden mobile oven vieressä.

Syyttäjä vastaan ...

Tammikuu 2014. Isonna! - Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - 29.1.2014.
Kuvat Pertti Manninen torstaina 2014-01-23 klo 14:45- 15:04 Jyväskylän Vapaudenkadulla sijaitsevan Oikeustalon pihalla ja aulassa. Isonna!



Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannoskin esillä: Lautamiehet poissa.

1. Lautamiesinstituution kuristaminen:

Lainaan tähän eläkkeellä olevan professorin oikeusblogisti Jyrki Virolaisen kirjoituksista jotakin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2009

6. Niin tai näin, seurauksena joka tapauksena on, että lautamiesjärjestelmä menettää osan merkityksestään, kun pelkästään virka- eli ammattituomareista koostuva hovioikeus voi kumota tai muuttaa lautamiesten myötävaikutuksella - olipa kyseessä äänestysratkaisu tai ei - syntyneen tuomion. Kuten olen ehdottanut, tämän epäkohdan poistamiseksi myös hovioikeuden kokoonpanoon tulisi kuulua lautamiehiä sellaisissa jutuissa, lautamiehet ovat osallistuneet myös käräjäoikeuden päätöksentekoon.

7. Tähän epäjohdonmukaisuuteen ei kuitenkaan puututtu tämän vuoden alussa voimaan tulleen lautamiesuudistuksen yhteydessä, kuten olen jo aiemmin todennut, eikä siitä lausuttu lakiesityksessä itse asiassa mitään! Näin ollen tilanne on se, että myös pääministeri Matti Vanhasta koskevassa jutussa Helsingin hovioikeuden juttua käsittelevään jaostoon kuuluu ainoastaan kolme lainoppinutta tuomaria sekä lainoppinut esittelijä. Tästä voidaan arvioida olevan etua nimenomaan Vanhaselle, koska heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen kuului aika paljon kritiikkiä ja jopa vähättelyjä siitä, että käräjäoikeuden tuomiossa on kyse vain maallikoiden vastoin lainoppineen puheenjohtajan kantaa tekemästä päätöksestä.

Pääministeri Vanhanen toi itsekin käräjäoikeuden kokoonpanon esiin kommentoidessaan tuomiota ja sanoessaan, että hän on tyytyväinen siitä, että oikeuden ammattituomari ja syyttäjä näkivät asian samoin kuin hän. Jotkut kommentaattorit puolestaan pitivät käräjäoikeuden tuomiota "terveen (lautamies)järjen" voittona. Menetetäänkö terve järki nyt sen johdosta, että maallikot eivät osallistu hovioikeudessa päätöksentekoon?”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2009/01/hovioikeus-ptti-salata-pministeri.html


Toisessa blogissa hän kertoo sitten järjestelmän muuttamisesta näin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2008:

” 21. Uutuutta merkitsee se, että rikosasioita voidaan käsitellä myös kolmen virkatuomarin kokoonpanossa, siis ilman lautamiehiä (OK 2:1.2). Tähän asti sanotussa kokoonpanossa on voitu käsitellä ainoastaan riita-asioita. Jostakin syystä, ilmeisestikin kustannusten säästötarkoituksessa, oikeusministeriö, hallitus ja eduskunta ovat halunneet rajata kolmen tuomarin kokoonpanon käytön niin, että se tulee kysymyksen vain silloin, kun sitä asian laadun tai muun erityisen syyn vuoksi on pidettävä perusteltuna.

Muotoilu on väljä ja antaa laajan harkintavallan käräjäoikeudelle. Tarkoituksena on ollut, että kolmen tuomarin kokoonpanossa ratkaistaisiin lain soveltamisen kannalta vaikeimpia rikosjuttuja. Jotkut tuomarit ovat sanoneet, että edellä mainittu laajennettu tai vahvistettu lautamieskokoonpano (2+4) ajaisi saman asian kuin malli 3+0, mutta itse suosittelisin kyllä jälkimmäisen kokoonpanovaihtoehdon käyttöä todella laajoissa ja vaikeissa rikosasioissa.

Uudistuksen kritiikkiä

22. Omasta puolestani en ole täysin tyytyväinen käräjäoikeuksien ratkaisukokoonpanoja koskevaan uudistukseen. Olen tuonut kantani esille puheena olevan lainsäädäntöhankkeen eri vaiheissa eli oikeusministeriölle ja eduskunnan lakivaliokunnalle antamissani lausunnoissa, mutta tuloksetta. Itse asiassa, vaikka lainsäädäntöprosessin aikana pyydettiin lausuntoja monilta käräjäoikeuksilta, kaikilta hovioikeusilta, asianajajaliitolta ja monilta muilta tahoilta ja vaikka näissä lausunnoissa esitettiin lukuisia eri muutoksia oikeusministeriön työryhmän pari vuotta sitten jättämään mietintöön, niin mikään ei lainsäädäntöprosessin kuluessa muuttunut.

Jollen ole erehtynyt, niin nähdäkseni ministeriön työryhmän mietintö tuli laiksi pilkunkaan siitä muuttumatta! Oikeusministeriö lakiehdotus valtioneuvostolle ja hallituksen esitys eduskunnalle noudattivat prikulleen työryhmän mietintöä, ja suuri yllätys oli se, ettei lakiesitykseen tehty eduskunnassakaan mitään muutoksia. Oikeusministeri Tuija Brax seisoo tunnetusti yleensä aina tiukasti virkamiestensä esitysten takana ja niin kävi nytkin, ja eduskunnan lakivaliokuntaa, jossa uudistus käsiteltiin, puolestaan "vahtii" puheenjohtajana Braxin puoluetoveri Heidi Hautala (vihr).

23. Oma ehdotukseni oli sellainen, että lautamieskokoonpanon toimivallan ei olisi tullut määräytyä yksinomaan rikoksen rangaistusmaksimiin perustuen, vaan laissa olisi pitänyt luetella rikosnimikkeittäin ne rikokset, joiden käsittelyyn lautamiehet saavat osallistua (esim. henkirikokset, törkeä pahoinpitely, törkeä ryöstö, raiskausrikokset jne.).

Ehkä vielä parempi vaihtoehto olisi ollut luetella laissa ne yleensä juridisesti vaikeat ja hankalat rikosasiat, joiden käsittelyyn lautamieskokoonpano ei sovellu. Tällaisia rikoksia olisivat esimerkiksi aineettomien oikeuksien loukkaamista koskevat rikokset (RL 49 luku), arvopaperimarkkinarikokset (RL 51 luku), velallisen rikokset (RL 49 luku), rikokset julkista taloutta vastaan (RL 29 luku) ja ympäristörikokset (RL 48 luku). Minusta on paradoksaalista, että lautamiehet voivat edelleen osallistua mm. edellä lueteltujen juridisesti vaikeiden rikosjuttujen käsittelyyn.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2008/12/
lautamiehet.html


Ja lopuksi vielä selostus, miten lautamiesten määrä on dramaattisesta vähentynyt,

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2013:

” 4. HS:n juttu on ajankohtainen, sillä uudet kunnanvaltuustot valitsevat piakkoin käräjäoikeuksiin uudet lautamiehet. Jutussa on graafinen esitys lautamiesten lukumäärässä 2000-luvulla tapahtuneesta tuntuvasta vähenemisestä. Kun lautamiehiä oli vielä vuonna 2005 koko maassa noin 3 700, laski heidän lukumääränsä viime kaudella (2009-2012) 2 200:aan. Tämä aleneva trendi jatkuu, sillä oikeusministeriö on päättänyt viime joulukuussa, että lautamiehiä valitaan kaudelle 2013-2016 enää 1 738. Jokaisesta kunnasta valitaan vähintään kaksi lautamiestä, Helsingissä kaupunginvaltuusto valitsee 300 lautamiestä. Katso OM:n tiedote 7.1.2013.

5. HS:n jutussa ei, yllättävää kyllä, kerrota minkäänlaista syytä lautamiesten määrän vähenemiseen. Syy on tietenkin siinä, että lautamiehet osallistuvat entistä harvemmissa jutuissa käräjäoikeuden kokoonpanoon. Mutta miksi tähän on päädytty? No, siitä yksinkertaisesta syystä, että lautamiesjärjestelmän on katsottu tulevan valtiolle liian kalliiksi, jos lautamiehiä valittaisiin edelleen lähes 4 000. Lautamiehille maksetaan kultakin istuntopäivältä korvaus ansion menetyksestä, päiväraha sekä matkakulujen korvaus.

Minkäänlaisia oikeuspoliittisia perusteita tai linjamuutosta maallikkojäsenten osallistumisen kaventamiseksi ei ole esitetty tai pohdittu.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/01/685-
lautamiehet-oikeusturvan-tuki-vai.html


2.
Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Tilanne tammikuun 2014 puolivälissä:

Kailajärvi on saanut valitusluvan rahankeräysrikoksen osalta Korkeimmasta oikeudesta. Hovioikeuden tuomio ei siis ole vielä lainvoimainen:

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013:

WinCapitan Kailajärvi sai osittaisen valitusluvan korkeimpaan oikeuteen
3.7.2013 9:48
WinCapitan perustaja Hannu Kailajärvi ja hänen entinen naisystävänsä ovat saaneet osittaisen valitusluvan korkeimmalta oikeudelta (KKO).  KKO myönsi keskiviikkona valitusluvan koskien kysymystä, ovatko he syyllistyneet rahankeräysrikokseen. Sen sijaan hovioikeuden tuomio, jolla Kailajärvi tuomittiin törkeästä petoksesta  ja naisystävä avunannosta,  jää voimaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi viime helmikuussa Kailajärven törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta viideksi vuodeksi vankeuteen. Hänen entinen naisystävänsä tuomittiin avunannosta vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Hovioikeuden mukaan oli selvää, ettei WinCapita todellisuudessa harjoittanut voitollista vedonlyöntiä tai voitollista valuuttakauppaa omilla tai jäsenten varoilla. Toiminnasta annettiin valheellinen kuva tuhansille jäsenille klubin internetsivuilla ja jäsenistölle toimitetuissa sähköpostiviesteissä. Hovioikeus katsoi myös, että WinCapita oli laiton pyramidipeli ja että sen toiminta täytti rahankeräysrikoksen tunnusmerkit.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/a1372814895968


Ensimmäinen rikoshyötyöikeudenkäyntikin on edennyt hovioikeusvaiheeseen. Tuomio oli vapauttava.

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013

”Hovioikeus: WinCapitassa voittoja saaneiden ei tarvitse maksaa valtiolle
26.9.2013 9:53  Päivitetty 26.9.2013 10:18  11 
STT
KUOPIO. Itä-Suomen hovioikeuden mukaan WinCapitassa voittoja saaneiden sijoittajien ei tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle. Hovioikeus on äänestyspäätöksellä hylännyt Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion.  Kyseessä on viisi klubilaista, jotka käräjäoikeus oli tuominnut maksamaan rikoshyötyä yhteensä runsaat 330 000 euroa.

Hovioikeus katsoo, että vastaajat ovat toimineet vilpittömässä mielessä eivätkä ole vastuussa klubin toiminnasta tai sen kirjanpidosta. Kyseessä on ensimmäinen hovioikeustasoinen ratkaisu asiassa. Päätös syntyi äänin 2-1, sillä yksi hovioikeudenneuvos olisi pitänyt käräjäoikeuden tuomiot ennallaan. Pohjois-Karjalan rikoshyötyhaarassa oli useampia tuomittuja, mutta kaikki eivät valittaneet hovioikeuteen.

Vireillä on runsaasti samanlaisia juttuja käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Syyttäjät katsovat, että vastaajat ovat hyötyneet klubin perustajan Hannu Kailajärven tekemästä rikoksesta. Kailajärvi kärsii vankeustuomiota, jonka Helsingin hovioikeus langetti hänelle törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Korkein oikeus on antanut hänelle valitusluvan vain rahankeräysrikoksen osalta.

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/Hovioikeus+WinCapitassa+
voittoja+saaneiden+ei+tarvitse+maksaa+valtiolle/
a1380158994405

 

3. Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen  selostus kolmelta alkupäivältä:

LAINAUS KESKISUOMALAISESTA 2014

WinCapita-jutun Keski-Suomen haaraa puidaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.
21.1.2014 05:00

Keski-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään tiistaina oikeudenkäynti, jossa seitsemältätoista keskisuomalaiselta WinCapitaan sijoittaneelta vaaditaan yhteensä yli miljoonan euron rikoshyötyä valtiolle. Sijoittajia ei syytetä rikoksista, vaan heidän katsotaan hyötyneen rahallisesti WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven petosrikoksesta.

Keski-Suomessa klubiin ovat sijoittaneet rahaa hyvin eri tyyppiset henkilöt. Suurimpiin nettoajiin kuuluu vuonna 1976 syntynyt jyväskyläläinen yrittäjä, jolta vaaditaan rikoksen tuottamana nettohyötynä valtiolle yli 342 000 euroa. Vastaajat eivät pidä varoja rikoshyötynä – he ainakin vaativat summien kohtuullistamista.

WinCapita-vyyhdessä on vireillä päälle puolensataa rikosjuttua käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Valtaosin klubilaisilta vaaditaan rikoshyötyä valtiolle, yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Eräät keskeiset jäsenet ovat saamassa myös petossyytteen.

Ensimmäinen hovioikeusratkaisu kääntyi puolustuksen voitoksi viime syyskuussa. Itä-Suomen hovioikeus päätti tuolloin äänestyksen jälkeen, ettei voittoja saaneiden sijoittajien tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/wincapita-karajat-alkavat-jyvaskylassa/1755063


Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:

Otsikko ”Toimimme vilpittömin mielin”


LAINAUS
”Sijoitusklubi WinCapitan voittoja saaneet keskisuomalaiset sijoittajat vakuuttavat toimineensa vilpittömin mielin. He kiistävät hyötyneensä törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta tuomitun WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven rötöksistä. Sijoittajat eivät näe myöskään mitään syytä luopua saamistaan tuotoista.
...
Vaatimuksia ajavan Pohjanmaan syyttäjän kihlakunnan syyttäjän Lilja Limingojan mukaan WinCapita toimi vuosina 2003-2008, Se käytti alkuaikoina nimiä Gliclub ja Winclub. Klubi harjoitti alkuvuosina urheiluvedonlyöntiä. WinCapita väitti tekevänsä valuuttakauppaa, mutta poliisitutkinnan mukaan sitä ei todellisuudessa käyty.
- Kaikkiaan klubi keräsi toimintansa aikana noin 99 miljoonaa euroa. Summasta palautettiin jäsenille noin 94 miljoonaa euroa, Limingoja laski.

Näinollen WinCapitaa pyörittänyt Hannu Kailajärvi olisi hyötynyt toiminnasta viitisen miljoonaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kailajärveä oli tarkoitus kuulla Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona. Puolustus kuitenkin luopui kuulemispyynnöstä, joten häntä ei Jyväskylässä nähdä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan ”voittoina” maksettiin ainoastaan jäsenten sijoittamia varoja. Puolustus ei kuitenkaan tätä hyväksy vaan väittää, että tuottoja kertyi muun muassa lisenssipörssin kaupoista.

Puheenvuorossaan syyttäjä korosti rikoshyötynä saatujen rahojen palauttamisen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Hän muistutti, että ei voi olla oikein, että osa sijoittajista saa voittoina  muiden klubin jäsenten  sijoituksia ja osa menettää rahansa.”

LAINAUS LOPPUU

Toisena päivänä käsiteltiin sitten ihmeelliseltä ja sotkuiselta, ensi lukemalta, tuntuvaa ”lisenssipörssiä”. Keskisuomalainen otsikoi juttunsa: ”Oliko lisenssipörssi aito?”

Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014

LAINAUS

”WinCapita: Käräjillä kiisteltiin, syntyikö klubissa oikeata tuottoa.”
...
”Puolustuksen mielestä lisenssipörssi oli taas luonteeltaan samanlaista kuin osakekauppa arvopaperipörssissä. WinCapitassa lisenssipörssi oli jäsenten keskinäinen kauppapaikka. Kauppoja käytiin A-, B-, C- ja X-lisensseillä.. Keski-Suomen käräjäoikeus joutuukin pohtimaan, oliko lisenssipörssin tuotto aitoa ja irrallaan rikollisesta toiminnasta, niin kuin puolustus väittää.”

”Puolustus kiisti perusteen ja painotti, että pörssiosakkeiden kaupassakin arvo määräytyy pitkälti kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan. Esimerkiksi Nokian pörssikurssi oli vuonna 2003 vahvasti yliarvostettu, eikä se perustunut mihinkään todelliseen. Yhtiön johtoa ei ole kuitenkaan vaadittu siitä vastuuseen, vaikka kysymyksessä oli pelkkä kupla.”

”(Itä-Suomen) hovioikeus katsoi, ettei kaikki klubin toiminta ollut rikollista: sillä oli oikeus periä jäseniltä korvausta valuuttakaupan signaalijärjestelmästä ja kotisivujen ylläpidosta. Näistä kertyi varoja, joilla ainakin osin maksettiin jäsenille tuottoja. Keskeisessä asemassa olivat myös lisenssipörssissä saadut voitot.”

”Puolustus esitti muun muassa seuraavan laskelman: kun 12 000 klubin jäsentä maksoi laillisia maksuja kukin 3000 euroa, niin siitä kertyy yhteensä 36 miljoonaa euroa. Ainakaan kyseistä summaa ei siis puolustuksen mukaan voi pitää rikoshyötynä.”

”Käräjäoikeudessa puhuttiin myös syyttäjän kyvykkyydestä arvioida lausuntoja, jotka professorit Aulis Aarnio ja Jussi Tapani olivat antaneet WinCapita-jutusta. Yksi puolustuksen asianajaja väitti, että syyttäjällä ei ole kompetenssia arvostella tunnettujen professorien näkemyksiä. Oikeuden puheenjohtaja hieman toppuutteli asianajajaa.

- Syyttäjällä on oikeustieteellinen koulutus, jonka pohjalta hän esittelee näkemyksiään. Loppujen lopuksi oikeus ratkaisee, mikä painoarvo professorien näkemyksille annetaan.”

LAINAUS LOPPUU.

Kolmantena päivänä ainakin Keskisuomalaisen otsikon mukaan kiisteltiin siitä oliko WinCapita pyramidihuijaus. Jos oikein olen tulkinnut, niin asiahan on jo käsitelty Kailajärvi-casen yhteydessä: Kailajärvelle hovioikeus on langettanut tuomion rahankeräysrikoksesta ja siinä kaiketi jo kerran todettiin, että kysymyksessä oli pyramidihuijaus, Jos näin oli, niin viidessäkymmenessä oikeudenkäynnissä tätäkin sitten Suomessa käsitellään. Mutta rahankeräysrikoksen osalta Kailajärven tuomio ei ole lainvoimainen, koska Korkein oikeus sen käsittelee.

Keskisuomalaisen otsikko perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus” (Lainausmerkit otsikossa, juttu oli jo kutistunut kahdelle palstalle).

LAINAUS

”Signaalijärjestelmää kehuttiin nerokkaaksi keksinnöksi,
Useampi WinCapitan pitkäaikainen jäsen vakuutti torstaina oikeudelle, että heidän käsityksensä mukaan kyseessä ei voinut olla pyramidihuijaus. Sijoittajat uskoivat, että klubin toimintaa ei rahoitettu jäseniltä perityiltä rahoilla vaan voittoja tehtiin muun muassa nerokkaan signaalijärjestelmän avulla.

- Signaalijärjestelmä oli sensaatiomainen keksintö. Se oli miljardien eurojen arvoinen tuote, jonka esimerkiksi Nordea olisi voinut kiinnostua, hehkutti 73-vuotias oululainen mies.
...
Signaalijärjestelmä antoi suosituksia milloin kannatti myydä euroja ja ostaa dollareita ja päinvastoin. Itse en käynyt sillä suoraan kauppaa, mutta seurasin järjestelmää aktiivisesti.
Kuultavan mukaan uusille jäsenille kerrottiin klubin nettisivuilla selvästi, että kyseessä oli riskisijoitus eikä mitään varmaa tuottoa luvattu.

- Sivuilla päinvastoin varoitettiin, että sijoittaja voi menettää kaikki panoksensa.”

”WinCapitan toiminnan loppuminen maaliskuussa 2008 ja poliisitutkinnan alkaminen tiesi oululaiselle sijoitusklubin rivijäsenelle ikäviä aikoja
- Jouduimme avopuolisoni kanssa putkaan, minä seitsemäksi ja hän kolmeksi viikoksi. Todellinen syy pidätykseen ei ole vieläkään selvinnyt.”

"Käräjillä kerrattiin myös lisenssipörssin toimintaa. Pörssissä jäsenet ostivat ja myivät keskenään A-, B- ja C-lisenssejä. Niiden nimellisarvo oli yksi euro, mutta parhaimmillaan hinta nousi jopa 25 euroon. Kauppoja tehtiin reaaliaikaisesti WinCapitan nettisivuille rakennetun kaupankäyntijärjestelmän avulla.

Ostot ja myynnit näkyivät jäsenten henkilökohtaisilla sijoitustileillä. Siellä olevat rahat saattoi kotiuttaa Moneybookersin kautta, joka on internetissä toimiva rahanvälittäjä. Käytännössä kotiutukset toteutti WinCapitan perustaja, sittemmin törkeästä petoksesta tuomittu Hannu Kailajärvi.”

”. Minäkin nostin sieltä lisenssikaupoista tienaamaani rahaa talon rakentamista varten. Aluksi meinasin ottaa lainaa pankista, mutta sitten päätinkin myydä lisenssejä, muisteli 45-vuotias punkaharjulainen mies, joka oli myös kuultavana puolustuksen pyynnöstä.
...
Klubin toiminnan loppuminen oli miehelle katastrofi.
- Sen jälkeen elämäni on ollut yhtä helvettiä.”

”WinCapitan Keski-Suomen haaran puinti jatkuu Keski-Suomen käräjäoikeudessa vielä maanantaina ja tiistaina.”

LAINAUS LOPPUU


4.
Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Välihuomautus.

Mitäpä näihin lisäämään. Sen verran kuitenkin voisi todeta, että ehkä korkea-arvoisin WinCapita-jäsen kenraali Gustaf Hägglund olisi kannattanut kutsua todistajaksi vahvistamaan jo Itä-Suomen vapauttavan tuomion perustetta:  ”Toimin vilpittömällä mielellä.”

Aloitin tämä jutun  ihmettelyllä, että lautamiehet on sivuutettu tuomaristossa. Mielestäni vilpitöntä mieltä sopisivat maallikkojäsenet arvioimaan yhtä hyvin kuin lainopillisen koulutuksen saaneet.

Lisäksi kiinnittäisin huomiota siihen, että syyttäjäkin on nostanut esille yhteiskunnallisen aspektin. Eikö juuri tämäkin olisi puoltanut lautamiesten mukana oloa.

Alussa siteerasin emeritus-professorin blogi-kirjoituksia lautamiesten vähenemisestä ja käytöstä käräjäoikeudessa. Jyrki Virolainenhan haluaisi lautamiehet myös hovioikeuksiin.

Siinä olen samaa ja eri mieltä Jyrki Virolaisen kanssa, minkälaisissa asioissa lautamiehiä käytettäisiin.

Tässä rikoshyötyoikeudenkäynnissä tarvittaisiin lautamiesjärkeä, vaikka varsinainen Kailajärven rikos on ollutkin sitten monimutkainen talousrikos, jos on ollut.

Lisäksi mitä ihmettä sekin sitten merkitsisi, jos korkein oikeus toteaisikin, ettei mitään rahankeräysrikosta ole tapahtunutkaan. Aikaisemmin esille tulleiden tietojen mukaan Itä-Suomen käräjäoikeuden rikoshyötytuomiot ovat joidenkin osalta lainvoimaisia. Puretaanko ne sitten vai mitä?

Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2014-01-24 klo 21:11.

 




KESKISUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS

JUTTULUETTELO

21.1.2014
22.1.2014
23.1.2014

Istuntosali 1

Oikeuden puheenjohtaja
Hannu Kilpelä
Käräjätuomari

Lainoppineet jäsenet
Päivi Kylmälahti
Ma. käräjätuomari

Kaisa Korhonen
Ma. käräjätuomari

Syyttäjä
Lilja Limingoja
Kihlakunnansyyttäjä

Tauko ilmoitettaessa


Tammikuu 2014.
Wincapita-rikoshyötykäräjät Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen toimittaja Ilkka Hartion otsikot kolmena alkupäivänä keskiviikkona, torstaina ja perjantaina 22-24.01.2014 edellispäivän istunnoissa käsitellyistä asioista. Kuva: Pertti Manninen.

Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:”Toimimme vilpittömin mielin”
Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014: Oliko lisenssipörssi aito?
Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus”


Tammikuu 2014. Isonna!


Wincapita-rikoshyötykäräjät.


Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Keski-Suomen käräjillä Jyväskylässä.


Isonna!

Tiistaina 2014-01-21.

Keskisuomalainen: Kuvaajia uhkailtiin ja lyötiin WinCapita-käräjillä.
Keski-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään tänään tiistaina WinCapita-asiaa, kun seitsemältätoista keskisuomalaiselta vaaditaan yli miljoonan euron rikoshyötyä valtiolle. Keskisuomalaisen valokuvaajaa lyötiin, kun asianosaiset siirtyivät oikeussalin sisälle. Kuva: Jaana Kautto.
YLE Uutiset: Lehtikuvaajaa lyötiin WinCapita oikeudenkäynnissä. Kuva: Riikka Pennanen / Yle.
Aamulehti: Mediat: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin WinCapita-käräjillä.
Etelä-Suomen Sanomat: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä. Oikeussalin ulkopuolella yksi vastaajana olleista miehistä löi Keskisuomalaisen valokuvaajaa paperinivaskalla kasvoihin ja kameraan. Kuvan henkilöt eivät liity välikohtaukseen. Kuva: Lehtikuva / Pekka Sakki
Ilkka.fi: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Iltalehti.fi: KSML: Tunteet kuumenivat WinCapita-käräjillä - Kuvaajia uhkailtu ja lyöty.
Ilta-Sanomat: Kuvaaja: Yhteenotto Wincapita-käräjillä: "Ihan kunnon lyönti paperinivaskalla".
Kaleva.fi: KSML: Tunteet kuumenivat WinCapita-käräjillä - Kuvaajia lyötiin ja uhkailtiin.
Karjalainen: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Kouvolan Sanomat: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Pohjalainen: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Radio Pori: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Savon Sanomat: KSML Wincapita-käräjistä: Vastaajat uhkailivat kuvaajia - yksi löi paperinivaskalla.
Turun Sanomat ts.fi: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä.
Uutisaalto: KSML: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin WinCapita-käräjillä. (Kuvateksti: Keskisuomalainen: Kuvaajaa lyötiin WinCapita-käräjillä. Ess.fi - Eilen 13:54. EI MAININTAA SIITÄ, ETTÄ KUVAN HENKILÖT EIVÄT LIITY TAPAUKSEEN),
---
HS, MTV3 ja Uusi Suomi eivät kertoneet asiasta, ainakaan hakukone ei mitään tarjonnut, eikä sivuistoista hakukaan antanut mitään tuloksia. Muutama linkkilistakin löysitämän uutisen.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona 2014-01-22.


Tammikuu 2014.


"Ainutkertaiset, ainakin minulle". Auringon pitää paistaa tammikuussa, pitää osua kohdalle oikealla tunnilla ja kiireessä havaita nämä varjot bussille kiiruhtaeessaan karvalakki tiukasti päässä uinnin jälkeen parinkymmenen asteen pakkasessa, joka on aika siedettävää kun ei tuule yhtään. Keski.Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Urjeiluhalli. Kuvat Pertti Manninen torstaina 2014-01-23 klo 14:21. Isonna!



Keskiviikko 2014-01-15 - N:o 1706 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. -
Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys
Kukka ja Lahja Pipa Kuva Ex-pääministeri Vanhanen: Sain oikeutta Lue! Aftonbladet 2007. "Statsministern svältfödd på sex" Lue! "Törkeä tyyppi" Kuva Rakasta Lue! Kimallus Kuva Peppukuva Kuva Kuntauudistus Sdp ja Backman Lue! Puttonen puhuu paskaa Lue!

Tammikuu 2014. "Kukka ja Lahja Pipa".

Kukka ja Lahja Pipa on avannut ovensa vuoden 2014 alussa Jyväskylän Vaajakoskella eläinklinikan vieressä.

Kuva tiistaina 2014-01-14 klo 12:21 tammikuun auringon kirkkaudessa ihan kohtalaisessa pakkasessa. Pertti Manninen. Isonna!

« 

Ex-pääministeri Matti Vanhanen: En kadu, sainhan oikeutta. Iltalehden haastattelua jatkaen.

Iltalehti julkaisi Vanhasen lausunnon siitä, jossa EIT ei muuttanut korkeimman oikeuden tuomiota tässä ”Päänisterin moesian”-jutussa:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014011417929544_uu.shtml

LAINAUS

”Vanhanen kertoo Iltalehdelle arvanneensa, että Pääministerin morsian -kirjan ympärillä pyörivä prosessi tulisi olemaan pitkäkestoinen ja erittäin julkinen. Hänen mukaansa monet yksityisyydensuojan loukkausta kokeneet henkilöt eivät halua laittaa alulle niin julkista prosessia.

- Tiesin, että lehdistö tulee repimään asiaa kaikilta niiltä kanteilta, joista irti saa. Nyt kun asia on käyty lävitse, toivon ihmisten ymmärtävän, että perustuslain ja lainsäädännön perusteella myös päätöksentekijöillä on oikeus yksityisyydensuojaan.”

LAINAUS LOPPUU

Iltalehden haastattelua jatkaen tekstiä, jota Iltalehden jutussa ei ollut:

-  Tiesin myös sen, että tällaisesta aiheutuu harmia uralleni ja että osa ihmisistä pitää tätä oikeudenkäyntiä naurettavana. Osa ihmisistä pitää pääministeriä hölmönä, kun en antanut asian olla ja jättää sitä mahdollisimman vähälle huomiolle. Juttuhan oli jo unohdettu tutkintapyyntöä tehdessäni vaalivoittoiltana, siis seitsemän vuotta sitten, Minulle oli kyllä järkytys kun käräjäoikeus jätti kirjoittajan ja kustantajan tuomitsematta. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että hallitukseni sai sitten romutettua lautamiesjärjestelmän lähes kokonaan, Tästä olen kyllä saanut paljonkin kiitosta käräjätuomareilta ja koko oikeuslaitokselta.

- Paska reissu, mutta tulipa tehtyä, Osaltaan tämä vaikutti siihen, että jalkaleikkaukseni vaati eroamista pääministerin tehtävästä. Käytiinhän siellä Nurmijärvellä talossani tutkimassa rakennusmateriaalejakin, mitään ei löytynyt.

- Eihän tämä prosessi oikeasti tähän loppunut. Olen saanut kyllä leiman ja jään poliittiseen historiaan pääministerinä, joka tuohtui ”Pääministerin morsiamesta”, niin, että piti kostaa pääministerin morsiamelle tämän kirjoittelusta oman uranikin kustannuksella.

- En kadu, sainhan oikeutta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona 2014-01-15 klo 02:27

Tags: ,
,,,

http://viikkosanomat.fi/2014/01/15/ex-paaministeri-matti-vanhanen-en-kadu-sainhan-oikeutta-iltalehden-haastattelua-jatkaen/

Arkisto 2007

"Statsministern svältfödd på sex". Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern.

Helsingfors. Finlands stastsminister Matti Vanhanen (c) gillar sex, hatar vitlök och sätter gärna i bastu. Det avslöjar hans tidigare älskarinna Susan Kuronen i sin bok "Statsministerns fästmö". ...  Sex änligt mönster.Programmet skulle upprepas oräkneliga gånger: bastu med bubbelpool, älskog i sängen och middag. - Att Matti hade varit svältfödd på sex märkte jag tidigt. Han ville ha mycket fysiskt umgänge, skriver Kuronen men klagar på att stastsministern inte ville experimentera i sängen.  - Han ville alltid ha sex enligt samma ritual. ... Från bastu till sängen. Vanhanen bjöd ibland Kuronen till statsministerns representationsvilla Bjälbo. - Vi brukade bada bastu och sedan löpa i kapp upp till sängkammaren på andra våningen, skriver Kuronen. ...   "Statsministern svältfödd på sex". 
Aftonbladet 2007-02-21. 
Helsingfors. Staffan Bruun.
http://www.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,69221551_852__,00.html

Isonna kuva!


http://www.nettisanomat.com/2007/02/22/etusivu.html

Tv-nytt 2014-01-14.

"Statsministerns fästmö ...". Tiistaina 2014-01-14 klo 19:34 TV-nytt-lähetyksestä. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Törkeä tyyppi.

"No comments". Tiistaina 2014-01-14 klo 19:35 TV-nytt-lähetyksestä. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

 

Nettisanomat-perhe. Top 30. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Joulukuu 2013*

nettisanomat.com
37 049
viikkosanomat.fi
17 467
12.fi
13 360
sanomanetti.fi
10 815
sanomapark.fi
5 166
sanomatori.fi
5 132
hs27.com
4 252
viikko.fi
2 846
helkinginsanomat.com
2 636
nettimobi.com
1 157
hs24.mobi
1 087
fy.fi
712
sanomaa.com
470
wincapita.fi
465
nettilehti.com
402
venus.fi
350
shit.fi
314
vuosisanomat.fi
312
kuvaviikko.fi
222
let.fi
205

21-30
nettimobi.fi 198
laukaansanomat.fi 183
sanomasampo.fi 173
sanala.fi 165
maanantai.fi 125
keskiviikko.fi 122
vuosi.fi 120
sanat.fi 119
kinola.fi 110
tiistai.fi 110
infoinfo.fi 108
Joulukuun 2013 kävijät:
107 932

 

Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Rakastaminen on inhimillistä. Inhimillistä on myös antaa anteeksi.
Plautus

Anteeksiantaminen on kaunista.
Publilius Syrus

Ellet ole antanut anteeksi itsellesi, niin kuinka voit antaa anteeksi toisille.
Dolores Huerta

Ymmärtäminen on anteeksiantoa - jopa itselle.
Alexander Chase

Errare humanum est - erehtyminen on inhimillistä.
Horatius

(8) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto





Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Erehtyminen on inhimillistä, mutta anteeksianto jumalaista.
Alexander Pope

Sen, joka etsii jumalaista, täytyy aloittaa itsestään. Jollei hän siellä tapaa jälkiä, säästäköön enemmät vaivansa.
Jakob Bosshart

Se on jumalaista, kun kuolevainen auttaa kuolevaista.
Plinius vanhempi

Suurinta rakkautta ja apua antaa ihminen, joka hyväksyy lähimmäisensä omana itsenään, ymmärtää hänen virheensä ja antaa anteeksi.
Tuntematon

(9) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto





Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Ihmisellä ei voi olla mukava olo ilman omaa hyväksyntää.
Mark Twain

Se, mitä ajattelet itsestäsi, on paljon tärkeämpää kuin se, mitä toiset sinusta ajattelevat.
Seneca

Se, mitä ihminen ajattelee itsestään, ratkaisee tai oikeammin viitoittaa hänen kohtalonsa.
Henry David Thoreau

Useimpia meistä opetetaan lapsesta asti kiinnittämään enemmän huomiota toisten ihmisten viesteihin kuin oman sisimpämme ääniin. Meitä rohkaistaan unohtamaan omat tarpeemme ja halumme ja keskittymään elämiseen toisten odotusten mukaisesti.
Nathaniel Brandon

(10) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto





Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Jokaisessa meissä on omaa oloa. Se on parasta, mitä meissä on. Jos annamme sen vaikuttaa elämäämme, olemme onnellisempia ja voimme antaa myös muille enemmän.
Vuokko Niskanen

Kunnioita itse itseäsi, jos haluat, että myös muut kunnioittavat sinua.
Baltasar Gracián

Kuuntele omantuntosi ääntä. Älä koskaan väittele omantuntosi kanssa. Samoin kuin rautakappale voi johtaa harhaan kompassin neulan, niin voivat omat ajatukset ja ennakkoluulot harhauttaa omantuntosi.
Assi Fredenholm

(11) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto





wincapita.fi -Perjantai 2014-01-24 - N:o 28 - Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan! - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2014-01-24 ja 2014-01-25, nettiin 2014-01-26 00:22, linkkejä 2014-01-26.
Wincapita.fi - 2014/01/24 - Wincapita-rikoshyötykäräjät: Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannos: Lautamiehet poissa - Wincapita-rikoshyötykäräjät. Viidellätoista sivustolla: WinCapita-käräjät: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Keski-Suomen käräjillä Jyväskylässä. Keskisuomalaisen selostus 3:lta päivältä. - Kukka ja Lahja Pipa Kuva - Ex-pääministeri Vanhanen: Sain oikeutta - Aftonbladet 2007. "Statsministern svältfödd på sex" . "Törkeä tyyppi" - Kuvat - Puunvarjot Kuvat Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan! Iltasanomat torstaina 2013-02-07 16:30. Poliisilla on keinonsa - Kailajärvi löytyi - heti vankilaan - 16:00 Poliisi löysi Kailajärven - AL: Äiti häkeltyi poliisille - miksi Kailajärveä ei haeta "kotoa"? - Asianajaja: Kailajärvi ilmoittautuu poliisille huomenna - Wincapitan Kailajärvestä etsintäkuulutus: "Ei Kailajärvi-lisää". Iltalehti torstaina 2013-02-07 16:36. - Muualta. 08.03.2010. Sanomat24. Kuvassa tilaisuudesta raportoinut Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi WISH WinCapita Oy:n tilaisuudessa. - Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. -- Kailajärvi, kokous, wincapita. Wincapita Oy, wincapita.fi, Yli-Vainio Niilo - Wincapita - WinCapita. Kuvia ennen kokousta. Tunnelma ennen kokousta. Pertti Manninen - Nimiä: Jarmo Juntunen - Kuva Midnight Balloon tapahtumasta Jyväskylässä. Kuva on päivältä 26.6. Terveisin Henri Nieminen. -  wincapita.fi perjantai 24.01.2014 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 28. Matti Vanhanen, Tuija Brax, Heidi Hautala, lautamiehet, Jyrki Virolainen, Keski-Suomen käräjäoikeus, WinCapita, Wincapita-rikoshyötykäräjät. Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen.



wincapita.fi - Perjantai 2013-02-08 Helmikuu - wincapita.fi

Lehti perustettu heinäkuussa 2009. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.

2013 Helmikuu. WINCAPITA.
Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan!

Iltasanomat torstaina 2013-02-07 16:30.

Poliisilla on keinonsa - Kailajärvi löytyi - heti vankilaan -
16:00 Poliisi löysi Kailajärven -
AL: Äiti häkeltyi poliisille - miksi Kailajärveä ei haeta "kotoa"? -
Asianajaja: Kailajärvi ilmoittautuu poliisille huomenna -
Wincapitan Kailajärvestä etsintäkuulutus: "Ei Kailajärvi-lisää".

Kuva torstaina 2013-02-07 16:33 Jyväskylän Matkakeskuksessa ennen bussin lähtöä 7 tuuman kiinalainen Diel taulupuhelin polvella. Pertti Manninen.


"As twilight 
came on, 
the empty castle became alive
with 
menacing shadows."

Nosferatu 
F.W. Murnau

1922


New Plague Baffles Science

A mysterious epidemic of the plague has broken out in eastern Europe and in the port cities of the Black Sea, attacking principally the young and vigorous.

Nosferatu
F.W. Murnau

1922




"Kuvassa Sanomat24:lle tilaisuudesta raportoinut Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi WISH WinCapita Oy:n tilaisuudessa."

2009

WinCapita. Kuvia ennen kokousta.
Kuvat

Tunnelma ennen kokousta.
Lue!

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa
Lue!

Kommentti
Lue!

2010

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin.
 
aamulehti
ess
hs
hbl
ilkka
iltalehti
iltasanomat
kainari
kaleva
karjalainen kauppalehti
ksml
lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat
sk24
taloussanomat
ts
uusisuomi
Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.

Lue!

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin.

aamulehti
ess
hs
hbl
ilkka
iltalehti
iltasanomat
kainari
kaleva
karjalainen
kauppalehti
ksml
lapinkansa
nettisanomat
pohjalainen
sanomat24
savonsanomat
sk24
taloussanomat
ts
uusisuomi
Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08

Lue!

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus
Lue!

Wincapita ampuu takaisin: Näin ”rahakone” toimii
 
Lue!

"Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi"
Kuva

Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia
Lue!  

2013

Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan!
Lue!


Iltasanomat torstaina 2013-02-07 16:30:

Iltalehti torstaina 2013-02-07 16:36:

Kuvat torstaina 2013-02-07 16:36- 16:39 Jyväskylän Matkakeskuksessa ennen bussin lähtöä 7 tuuman kiinalainen Diel taulupuhelin kädessä. Pertti Manninen.


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm

 

Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin kun käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.

wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45

Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii

wincapita.fi

WinCapita. Kuvia ennen kokousta. Tunnelma ennen kokousta.
http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa.
http://www.wincapita.fi/2009/12/20/etusivu.htm

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.
http://www.wincapita.fi/2010/03/06/etusivu.htm

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08.
http://www.wincapita.fi/2010/03/08/etusivu.htm


http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim



http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim

Forbes rich list: ten years of top tens The Forbes Rich List is out again and Bill Gates has been knocked off the top by Carlos Slim. See how the lists have changed since 2000



Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa. Lue! - "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

Viikkosanomat – blogi Kaiken keskellä aina läsnä! Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39.

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa

Kauppalehti.fi tänään
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/
uutinen.jsp?oid=2009/12/28896

Lainaus tekstistä, jonka on kirjoittanut Teppo Koskinen:

”Avustaja Kailajärvestä: Hypnoosi varmistaa kaupat

Tiistai 15.12.2009 klo 18:02 (päivitetty ti 18:57)

WinCapita-vyyhdin pääepäillyn Hannu Kailajärven avustaja Petter Kavonius uskoo Kailajärven pystyvän lunastamaan lupauksensa huikeita tuottoja tahkoavasta valuuttakauppaohjelmasta. Perusteena on muun muassa hypnoosi, jolla Kailajärvi on lisännyt henkisiä kykyjään.

Kailajärvi markkinoi WinCapitan vielä toimiessa sijoitusklubia FXSignal Traders -ohjelmalla, jonka piti kalastaa valuuttamarkkinoilta jopa 400 prosentin tuottoja. Esitutkinnassa Kailajärvi myönsi poliisille, ettei ohjelman perusteella koskaan tehty valuuttakauppoja.

Maanantaina tutkintavankeudesta vapautettu Kailajärvi kuitenkin ilmoitti jatkavansa ohjelman kehittämistä – muun muassa WinCapitassa palaneiden rahojen korvaamiseksi.

Kailajärvea avustanut oikeustieteiden tohtori Petter Kavonius uskoo vakaasti Kailajärven taitoon kehittää luvatunkaltainen valuuttakauppaohjelmisto, vaikkei varsinaisiin tuloksiin voikaan kantaa ottaa.

- Kailajärvellä on nimenomaan tietotekniikkatausta. Koulutus ja työkokemus ovat siltä alueelta, Kavonius sanoo Kauppalehdelle.

Kailajärvi on valmistunut Raision ammatillisen kurssikeskuksen tietotekniikkalinjalta.

- Ja lisäksi hän on superälykäs. Hän on myös käyttänyt hypnoosia lisätäkseen henkisiä kykyjään, kuten Youtubesta löytyvältä videolta käy ilmi, Kavonius sanoo.

Paluu joulun jälkeen

Heuristiikasta eli päätöksentekotutkimuksesta väitelleen Kavoniuksen mukaan ohjelman tarkoituksen voi tiivistää siihen, että tietokoneiden avulla ihmisen päätöksenteon tukena on valtava määrä dataa – mutta päätöksenteko datan perusteella on edelleen solmukohta.

Tämän solmun Kailajärven ohjelma pyrkii avamaan antamalla automaattisesti perusteltuja suosituksia käyttäjilleen, Kavonius kertoo.

- Tässä Kailajärvi tekee lisäinnovaatioita ja on niitä tehnytkin, Kavonius sanoo.

Kavonius kuitenkin korostaa, ettei hän ole tietotekniikan asiantuntija, eikä siten voi ottaa kantaa varsinaiseen ohjelmaan tai sen toimintaan ja tuloksiin. Osa ohjelmasta on lisäksi Kailajärven ”liikesalaisuutta”. Ilmeisesti ohjelman perustana on muun muassa valuuttakurssien pitkän ajanjakson analyysi.

- Mutta joidenkin käyttäjien kokemusten perusteella näyttää siltä, että ohjelma pystyi antamaan aika hyviä suosituksia siitä, miten kauppaa kannattaisi käydä, Kavonius sanoo.

Sata miljoonaa paloi

Aiemmin useat ohjelman käyttäjät ja rahoituksen asiantuntijat, muun muassa Helsingin Kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen, ovat todenneet ohjelman huuhaaksi tai vähintään siitä annetut lupaukset vahvasti liioitelluiksi. Kavonius on puolestaan vedonnut nimettömään asiantuntijaan, joka on arvioinut ohjelman suositukset kelpaaviksi.

Poliisi puolestaan pitää WinCapitaa pyramidihuijauksena ja siten törkeänä petoksena. Poliisin mukaan Kailajärvi on myöntänyt kuulusteluissa toiminnan olleen epärehellistä.

Tällä hetkellä paljon puhutun ohjelman softa on ”hajaantunut”, Kavonius kertoo. Osa softasta on poliisilla, osa muualla. Kokonaisuus on kuitenkin Kailajärven päässä, Kavonius sanoo.

Nyt vapauteen päässyt Kailajärvi on luvannut kertoa tulevaisuudesta wincapitalaisille joulun jälkeen. Työsarkaa riittää, jos klubilaisille halutaan korvata poliisin ja syyttäjän epäilemässä pyramidihuijauksessa palaneet rahat: klubilaiset antoivat pyramidiin yhteensä liki 100 miljoonaa euroa.

Teppo Koskinen”

Lainaus päättyy. > Kommentti

Viikkosanomat – blogi Kaiken keskellä aina läsnä! Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39

Kommentti:

Oikeustieteen tohtori Petter Kavonius uskoo, että tästä jotenkin selvitään, vaikka hypnoosilla ja super-älyllä.

Kavoniuksen sitaatit:

”- Kailajärvellä on nimenomaan tietotekniikkatausta. Koulutus ja työkokemus ovat siltä alueelta,

- Ja lisäksi hän on superälykäs. Hän on myös käyttänyt hypnoosia lisätäkseen henkisiä kykyjään, kuten Youtubesta löytyvältä videolta käy ilmi,

… ohjelman tarkoituksen voi tiivistää siihen, että tietokoneiden avulla ihmisen päätöksenteon tukena on valtava määrä dataa – mutta päätöksenteko datan perusteella on edelleen solmukohta.

”Tämän solmun Kailajärven ohjelma pyrkii avamaan antamalla automaattisesti perusteltuja suosituksia käyttäjilleen,”

- Tässä Kailajärvi tekee lisäinnovaatioita ja on niitä tehnytkin,

- Mutta joidenkin käyttäjien kokemusten perusteella näyttää siltä, että ohjelma pystyi antamaan aika hyviä suosituksia siitä, miten kauppaa kannattaisi käydä,

”Tällä hetkellä paljon puhutun ohjelman softa on ”hajaantunut”,”

”Osa softasta on poliisilla, osa muualla. Kokonaisuus on kuitenkin Kailajärven päässä,”

Lainaukset loppuu

Nämä lainaukset kertovat ainakin sen, että Petter Kavonius hoitaa hyvin päämiehensä asiaa ja siinä sivussa kaikkien Wincapitaan sijoittaneiden, ainakin sieltä tuottoja saaneiden asiaa ja uskoo ja toivoo, että yhä tuottoja odottavat jaksaisivat odottaa.

Jonkunlaista konkretiaa jäi kaipaamaan, ehkä se ei tässä vaiheessa vielä ole mahdollista.

Viikkosanomat. Talous. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39.

http://www.viikkosanomat.fi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm

http://www.nettisanomat.fi



wincapita.fi lauantai 2009-07-18.
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ...
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Pohjois-Savo. Keitele (kunta). Nilakka. Selkä. Kuva Pertti Manninen tänään lauantaina 2009-07-18 klo 12:16.

Wincapita lauantai 2009-07-25

WinCapita. Kuvia ennen kokousta.

9:43
9:48 11:13

11:45

Tunnelma ennen kokousta.
WinCapita, kokous Peurungassa, tuhatta osallistujaa odotetaan.

Kävin uimassa ennen kupolin sulkemista. Väkeä tulvi jo paria tuntia aikaisemmin. Tänään on lauantai 2009-07-25 klo 11:50. Kymmenen minuuttia kokoukseen ja myös minun bussini lähtöön takaisin kotikulmille.

Kaikenlaisia tavallisia suomalaisia t-paidoissaan, kauluspaidoissaan. Ravatit ja mustat tai tummat puvut, valkoiset paidat on vain järjestäjillä. Enemmistö miehiä, myös pariskuntia. On Harley Davidson pusakkaa, intiaanipäällikön paitaa ja tavallista kesäpaitaa, joillakin irtotakki, siis tavallista kansaa.

Otan pari kuvaa kaukaa tyhjistä tuoliriveistä ja tupakalla olijoista ovensuussa kaukaa, ketään ei tunnista, vain tilaisuuden henki välittyy.

Sataa tihuuttaa hissukseen ja välillä kovemminkin. >>>

Tunnelma ennen kokousta. Lue!

9:43 11:00 11:42

12:04

Joku ei pääse nyt uimaan, tieto ei tietenkään altaan sulkemisesta ole kiirinnyt kaikille.

WinCapitasta en ole paljoakaan aikaisemmin kirjoittanut, jos ollenkaan, kun se näyttää niin sekavalta. Yksi tilaisuuden järjestäjistä on Eurooppalaisen oikeusturvaliiton puheenjohtaja Jarmo Juntunen, jonka aikaisemmin lehdelle lähettämän kirjoituksen nyt julkaisen. Liite.
Hän väittää keskusrikospoliisin toimintaa ohjailevaksi, virheelliseksi ja tavallisia suomalaisia syyllistäväksi, jotenkin näin.

Nyt bussi ihan kohta tulee joten viranomaistoiminnan arviointi jää toiseen kertaan.

Pertti Manninen, Nettisanomat, raportti, lauantai 2008-07-25 klo 12:00 H-hetkellä. 10 minuutin pikakirjoitus.

Isonna kuvat!


Lue myös!
EOK peräänkuuluttaa poliisilta oikeusvaltion periaatteiden noudattamista. Liite




TOTEUTA UNELMASI LENTÄÄ AERODIUMIN AVULLA.


Aerodium on vertikaalinen tuulitunneli, joka tarjoaa kokemuksen, jota
ei muualla voi kokea. Ensimmäistä kertaa pohjoismaissa vieraileva
laite on saapunut Suomeen ja on kaikkien halukkaiden käytössä
16.7.-2.8.2009 Espoon Tapiolassa, Kulttuurikeskuksen aukiolla
osoitteessa Kaupinkalliontie 10.
Aerodium on avoinna päivittäin klo 11:00-20:00, muina aikoina varauksesta.

Pysyt ilmassa ilman köyden, laskuvarjon tai muiden apuvälineiden apua
– tämä on lentämistä sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Makaamalla
tuulitunnelin luoman voimakkaan ilmavirran päällä lentäminen muuttuu
mahdolliseksi. Muuntelemalla kehon asentoa aerodynamiikan lait
mahdollistavat nousun korkeammalle, kaikenlaisten akrobaattisten
liikkeiden suorittamisen ja uskomattoman kokemuksen tuntemisen.

Aerodium, täysin uudenlaisena elämyksenä sopii hyvin erilaisia
kokemuksia metsästäville, ystäväporukoille, perheille, aktiviteetiksi
yritysjuhliin sekä harjoitteluksi ammattiurheilijoille.

Melkein kuka vaan voi lentää. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, me
varustamme ja valmistelemme sinut lennolle. Mikäli olet fyysisesti
terve, iältäsi 5-75 vuotias, 20-100 kg painava ja olet aina uneksinut
lentämisestä, olet tervetullut aloittamaan lentämisen.

Lentämään pääset saapumalla paikanpäälle, mutta lentoaikoja voi myös
varata ennakkoon.
Lisää tietoja, kuvia ja lentovarauksia voit tehdä osoitteessa www.aerodium.fi
Nettisivuilla on myös mahdollisuus osallistua kisaan ja voittaa
ilmaisia lentoja.
Kysymyksiä voi esittää myös sähköpostilla osoitteeseen
aerodiumfinland @gmail.com

Aerodium on kiertänyt ympäri maailmaa ja ammattilaisista koostuva
näytösryhmä on esiintynyt mm. Torinon Olympialaisten
päätösnäytöksessä, Superman elokuvan ensi-ilta näytöksessä Italiassa,
sekä Dubain Horce Racing Cup tapahtumassa ja monissa muissa
merkittävissä tapahtumissa.

TEKNISET TIEDOT
Lento-alueen läpimitta: 2,8 m
Ilmavirran nopeus: jopa 200 km/h
Käyttäjät: 1-2 henkilöä samanaikaisesti
Lentokorkeus: 10 metriin saakka
Voimanlähde: 800 hv diesel moottori

LISÄTIETOJA:

www.aerodium.fi
www.aerodium.ca


Lisäys lauantaina 2009-07-25 klo 22:31. ksml.fi (Keskisuomalainen).

Tilaisuudessa pohditaan klubin tilannetta
WinCapitan jäsenet koolla Laukaassa
17:23 (Päivitetty 17:29)

Kuva: Heikki Pölönen. WinCapitan jäsenet kokoontuvat Laukaan Peurunkaan vaihtamaan kokemuksia ja miettimään jatkotoimia. Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliiton toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen pikkutakissa, hänen vierellään varatuomari Ilkka Pitkänen.

Tiina Hirsimäki / STT

Suuri joukko sijoitusklubi WinCapitan jäseniä kokoontui lauantaina Laukaaseen pohtimaan pyramidihuijauksesta epäillyn klubin tilannetta. Mukaan oli ilmoittautunut lähes 700 wincapitalaista.
Tilaisuudessa puhui ainakin Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -nimisen yhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen. Hän kertoi ennalta STT:lle, että tarkoitus oli analysoida WinCapitan toimintaa ja kertoa oikeusturvakysymyksistä. Juntusen mukaan keskusrikospoliisi (KRP) olisi myös ollut halukas tulemaan paikalle, mutta jäsenistö ei halunnut poliisia tavata. Hän sanoi, ettei KRP:n toimintaan luoteta osallistujien piirissä. Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto eli EOK katsoo, ettei WinCapitan toiminta ollut rikollista. Vuonna 2004 perustettu yhdistys lupaa jäsenilleen maksullista oikeusturvan seurantaa ja valvontaa. Juntusen mukaan jäseneksi on liittynyt arviolta tuhat WinCapitaan sijoittanutta. Toiminnanjohtajan mukaan tapahtuma ei ollut EOK:lle jäsentenhankintareissu, vaan moni Laukaaseen saapunut oli jo valmiiksi jäsen. EOK:hon liittyminen maksaa yksityishenkilöille 65 euroa ja yrityksille 275 euroa. Vuosimaksu on yksityisiltä 20 euroa ja yrityksiltä 100 euroa.

Selvityspyyntö KRP:n rikostutkinnasta
Laukaan tilaisuuden osallistumismaksuna kerättiin 15 euroa. Summalla katetaan järjestämisestä aiheutuvat kulut. EOK:n liittohallitukseen kuuluva varatuomari Ilkka Pitkänen kertoi, että kuluja on kertynyt myös WinCapitaan liittyvien asiantuntijalausuntojen hankkimisesta.
Pitkänen edustaa noin 250:tä WinCapitaan rahojaan sijoittanutta ihmistä. Hän jätti viikko sitten eduskunnan oikeusasiamiehelle selvityspyynnön WinCapitaa koskevasta rikostutkinnasta. Pitkäsen tai Juntusen mielestä WinCapitassa ei ole tapahtunut törkeää petosta tai rahankeräysrikosta, kuten poliisi epäilee. Juttua on sanottu yhdeksi Suomen historian laajimmista rikostutkinnoista.
- En ole löytänyt näiden rikosten tunnusmerkistön täyttäviä tekoja jäsenistön taholta. Minulla on 250 päämiestä tässä asiassa, ja olen saanut heiltä runsaasti aineistoa ja kaikki mitä olen pyytänyt. Toistaiseksi haltuuni ei ole tullut aineistoa, joka osoittaisi, että näihin rikoksiin olisi syyllistytty, Pitkänen sanoi.

Lisäys lauantaina 2009-07-25 klo 22:31. ksml.fi (Keskisuomalainen).


Money Savings Savers lured by higher rates Competition in the savings market means customers are once again more interested in top rates than security Jill Insley and Sandra Haurant guardian.co.uk, Wednesday 22 July 2009 15.12 BST
http://www.guardian.co.uk/money/2009/jul/22/national-savings-competition


wincapita.fi torstai 2009-07-23.
Midnight Balloon
Kuva Midnight Balloon tapahtumasta Jyväskylässä. Kuva on päivältä 26.6. Terveisin Henri Nieminen. - Kuva "Midnight Balloon" perjantai 2009-06-25 klo 22:35.


Liite.

wincapita.fi lauantai 2009-07-25.

EOK:n mielipide ja kannanotto 14.6.2009
Julkaisuvapaa heti
Laatinut toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen


EOK peräänkuuluttaa poliisilta oikeusvaltion periaatteiden noudattamista

Kauppalehti on kommentoinut Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry:n roolia WinCapitan asiassa. EOK ei ole tässä tai muissakaan asioissa kenenkään asianajotoimisto. Se välittää asiantuntijoita tukemaan jäsentensä omaa asianajoa sekä seuraa ja valvoo kansalaisjärjestön keinoin viranomaistoimintaa.

WinCapitan asiassa EOK:lla on paljon sellaista tietoa, joka oikeuttaa kyseenalaistamaan viranomaistiedotuksesta syntyneen yleisen julkisen kuvan tuossa asiassa. Sen perusteella on täysin selvää, että poliisin tiedotus on ollut yksipuolista. Miksi poliisi ei ole esimerkiksi tiedottanut ihmisistä, jotka ovat tehneet erittäin voitollista valuuttakauppaa WinCapitan tarjoamalla valuuttakauppaan liittyvällä ohjelmistolla? WinCapita on tarjonnut jäsenistölleen mahdollisuuden osallistua valuuttakauppaan liittyviin sijoituksiin. Ohjelman käytön tarjoaminen on kiistatonta, ja useat sitä valuuttakauppaan käyttäneet jäsenet ovat vahvistaneet sen toimineen erinomaisesti. Sen lisäksi jäsenet ovat voineet omalla päätöksellään tehdä pitkäaikaisia sijoituksia valuuttakauppaan liittyen ja saada niistä kahdesti vuodessa osinkoja.

Suomessa olevan WinCapitan jäsenistön omaisuutta on tähän mennessä poliisin toimesta takavarikoitu ilmeisesti jo yli 20 miljoonan euron edestä. Puolitoista vuotta jatkunut tutkinta ja takavarikot ovat johtaneet valtaviin henkilökohtaisiin tragedioihin lukuisten sellaisten ihmisten kohdalla, joilla ei ole ollut mitään käsitystä siitä, että kyseessä olisi ollut millään tavalla rikollisesta toiminnasta.

On syytä muistaa, mitä tapahtui niin sanotussa talvisotayhteisöjen jutussa noin 10 vuotta sitten. Väitetty keräyshuijaus puettiin seuraaviksi syytteiksi: rahankeräysrikos, törkeä petos ja markkinointirikos. Oikeusprosessin lainvoimainen lopputulos oli se, että kaikki syytteet kaatuivat. Kuitenkin poliisi ja media olivat silloinkin etukäteen tuomitsemassa epäiltyjä hyvin yksioikoisesti ja yksipuolisesti.

Oikeusturvajärjestö EOK:n jäsenpalvelujen piiriin kuuluu satoja tuhansia suomalaisia. WinCapitan tarjoamaan sijoitustoimintaan osallistuneita on liittynyt kuluvan vuoden aikana EOK:n jäseneksi lähes tuhat henkilöä. Heillä on oikeutetusti syynsä huolestua siitä, onko Suomessa tapahtuvalla poliisitutkinnalla saavutettavissa enää mitään lisäselvitystä tapahtuneeksi väitettyyn rikokseen vangitsemalla ja kuulustelemalla järjestön täällä asuvaa jäsenistöä? Jos asiassa on kyse rikoksesta, sen tekijät ovat ilmeisesti aivan muualla.

Perustuslakimme ja Suomen solmimien ihmisoikeussopimusten kansalaisille takaama omaisuudestaan nauttimisen oikeus on pidettävä kunniassaan myös poliisitutkinnan aikana. Laki määrää syytteen nostettavaksi neljän kuukauden kuluessa takavarikon tapahtumisesta lukien. Määräaikaan voidaan hakea tuomioistuimelta pidennystä, mutta kuinka kauan?

Lainsäätäjä ei varmastikaan ole tarkoittanut, että pidennystä voidaan hakea määräämättömiä kertoja. Kun eräiden WinCapitan jäsenten kohdalla omaisuuden takavarikkoihin ollaan hakemassa neljän kuukauden pidennystä jo neljättä kertaa, niin se panee vahvasti epäilemään, että tutkinnassa ei ole alun perin ollut sellaista aineistoa, joka olisi antanut täyden oikeutuksen laajoilla takavarikoilla tapahtuneisiin oikeudenloukkauksiin. Syytteiden jatkuva nostamatta jättäminen puolestaan merkitsee tosiasiallisesti sitä, ettei kansalaisille anneta mitään mahdollisuuttakaan oikeusturvansa toteuttamiseen ja siitä huolehtimiseen.

Mikäli poliisi katsoo, että sen "työrauha" edellyttää keskustelemattomuutta, sen olisi silloin itse pitänyt pidättäytyä tiedottamisesta. Demokraattiseen oikeusvaltioon kuuluu, että viranomaisten tiedotteista voidaan kriittisesti keskustella. Poliisin julkisuuteen välittämät toivomukset tutkimukselle annettavasta työrauhasta ovat jo tapahtuneen tutkinnan pituuteen ja oikeusvaltion periaatteisiin nähden täysin sopimattomia.

Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry.

Jarmo Juntunen
toiminnanjohtaja
lainsäädäntötoimittaja

www.eok.fi


Satumaa. Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa missä onnen kaukorantaan laine liplattaa missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan siellä huolet huomisen saa jäädä unholaan
Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois niin sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois vaan siivetönnä en voi lentää vanki olen maan vain aatoksin mi kauas entää sinne käydä saan
Lennä laulu sinne missä siintää satumaa sinne missä mua oma armain odottaa lennä laulu sinne lailla linnun liitävän kerro että aatoksissain on vain yksin hän
Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois niin sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois vaan siivetönnä en voi lentää vanki olen maan vain aatoksin mi kauas entää sinne käydä saan
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Unto Monosen säveltämän ja sanoittaman (vuonna 1949, ehkä) ja Reijo Taipaleen 1960-luvun alussa kuuluisuuteen saattaman ja kansallistangoksi laulaman Satumaan myötä sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Marja-Liisalle. Tv. Pertti.
Pohjois-Savo. Keitele (kunta). Nilakka. Selkä. Kuva Pertti Manninen kaksi viikkoa sitten lauantaina 2009-07-04 klo 12:16.

Sanat & Merkitys

Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. - Laina-asiakkaan taakka kasvaa.
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

"Suomi on oikeusvaltio, ministeri Tuija Brax (vihr) vakuutti epäilijöille keskiviikkona Lahdessa. Media kaivelee silloin tällöin julki tapauksia, joiden yhteydessä kysytään, miten oikeusvaltion laita oikein on. Median tehtävä on tarkkailla ja vahtia oikeuden toteutumista." Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. 
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.
Kuvateksti: Oikeusministeri Tuija Brax esiintyi keskustelutilaisuudessa Sibeliustalossa, jossa mediaa edusti ESS:n päätoimittaja Heikki Hakala.

"Pankit ovat siirtämässä kriisiriskejään entistä enemmän asiakkaille. Nordea ilmoitti nostavansa suurten ja keskisuurten asiakkaidensa lainan korkoja yksipuolisesti puoli prosenttiyksikköä kustannusten kallistumisen takia- OP-Pohjola harkitsee samaa. Yhdysvaltain finanssikriisi on lisännyt pankkien epäluttamusta toisiaan kohtaan ja siten pankkien hankkiman rahan hintaa. Finanssialan Keskusliitto on neuvotellut Rahoitustarkastuksen kanssa asuntovelkakirjoihin ehdon, jolla pankki saa yksipuolisesti nostaa korkoa, jos sen vakavaraisuus on vaarassa." Laina-asiakkaan taakka kasvaa. ESS-työryhmä. Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

Lue myös!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2008/04/24

Lue myös!
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa.

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2002/05/30

Lue myös!
Seppo Konttinen: "Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio."

Selostus Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtämisestä turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen. "Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa."
Nettisanomat 2004/05/20

Lue myös!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi".
 
Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä.
Kymmeniä kirjoituksia ja henkilönimiä Koivistosta lähtien!
Nettisanomat 2006/11/11

 

wincapita.fi -Perjantai 2013-02-08 - N:o 27 - Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan! - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-02-08, nettiin 2013-02-10 00:21, linkkejä 2013-02-10.
Wincapita.fi - 2010/03/17 - Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan! Iltasanomat torstaina 2013-02-07 16:30. Poliisilla on keinonsa - Kailajärvi löytyi - heti vankilaan - 16:00 Poliisi löysi Kailajärven - AL: Äiti häkeltyi poliisille - miksi Kailajärveä ei haeta "kotoa"? - Asianajaja: Kailajärvi ilmoittautuu poliisille huomenna - Wincapitan Kailajärvestä etsintäkuulutus: "Ei Kailajärvi-lisää". Iltalehti torstaina 2013-02-07 16:36. - Muualta. 08.03.2010. Sanomat24. Kuvassa tilaisuudesta raportoinut Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi WISH WinCapita Oy:n tilaisuudessa. - Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. - Kuva. Jelena Isinbajeva. - Kailajärvi, kokous, wincapita. Wincapita Oy, wincapita.fi, Yli-Vainio Niilo - Wincapita - WinCapita. Kuvia ennen kokousta. Tunnelma ennen kokousta. Pertti Manninen - Nimiä: Jarmo Juntunen - Kuva Midnight Balloon tapahtumasta Jyväskylässä. Kuva on päivältä 26.6. Terveisin Henri Nieminen. -  wincapita.fi perjantai 8.2.2013 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 27.




Linkki HO-tuomioon 15.01.2016.