POISTOT (HO 19.11.2015)


wincapita.fi - Perjantai 2013-02-08 Helmikuu - wincapita.fi

edellinen  seuraava - Lehti perustettu heinäkuussa 2009. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.

2013 Helmikuu. WINCAPITA.
Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan!

Iltasanomat torstaina 2013-02-07 16:30.

Poliisilla on keinonsa - Kailajärvi löytyi - heti vankilaan -
16:00 Poliisi löysi Kailajärven -
AL: Äiti häkeltyi poliisille - miksi Kailajärveä ei haeta "kotoa"? -
Asianajaja: Kailajärvi ilmoittautuu poliisille huomenna -
Wincapitan Kailajärvestä etsintäkuulutus: "Ei Kailajärvi-lisää".

Kuva torstaina 2013-02-07 16:33 Jyväskylän Matkakeskuksessa ennen bussin lähtöä 7 tuuman kiinalainen Diel taulupuhelin polvella. Pertti Manninen.


"As twilight 
came on, 
the empty castle became alive
with 
menacing shadows."

Nosferatu 
F.W. Murnau

1922


New Plague Baffles Science

A mysterious epidemic of the plague has broken out in eastern Europe and in the port cities of the Black Sea, attacking principally the young and vigorous.

Nosferatu
F.W. Murnau

1922




"Kuvassa Sanomat24:lle tilaisuudesta raportoinut Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi WISH WinCapita Oy:n tilaisuudessa."

2009

WinCapita. Kuvia ennen kokousta.
Kuvat

Tunnelma ennen kokousta.
Lue!

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa
Lue!

Kommentti
Lue!

2010

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin.
 
aamulehti
ess
hs
hbl
ilkka
iltalehti
iltasanomat
kainari
kaleva
karjalainen kauppalehti
ksml
lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat
sk24
taloussanomat
ts
uusisuomi
Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.

Lue!

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin.

aamulehti
ess
hs
hbl
ilkka
iltalehti
iltasanomat
kainari
kaleva
karjalainen
kauppalehti
ksml
lapinkansa
nettisanomat
pohjalainen
sanomat24
savonsanomat
sk24
taloussanomat
ts
uusisuomi
Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08

Lue!

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus
Lue!

Wincapita ampuu takaisin: Näin ”rahakone” toimii
 
Lue!

"Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi"
Kuva

Uusi WinCapita uhmaa sijoittamisen lainalaisuuksia
Lue!  

2013

Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan!
Lue!


Iltasanomat torstaina 2013-02-07 16:30:

Iltalehti torstaina 2013-02-07 16:36:

Kuvat torstaina 2013-02-07 16:36- 16:39 Jyväskylän Matkakeskuksessa ennen bussin lähtöä 7 tuuman kiinalainen Diel taulupuhelin kädessä. Pertti Manninen.


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm

 

Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin kun käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.

wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45

Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii

wincapita.fi

WinCapita. Kuvia ennen kokousta. Tunnelma ennen kokousta.
http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa.
http://www.wincapita.fi/2009/12/20/etusivu.htm

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.
http://www.wincapita.fi/2010/03/06/etusivu.htm

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08.
http://www.wincapita.fi/2010/03/08/etusivu.htm


http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim



http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim

Forbes rich list: ten years of top tens The Forbes Rich List is out again and Bill Gates has been knocked off the top by Carlos Slim. See how the lists have changed since 2000



Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa. Lue! - "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

Viikkosanomat – blogi Kaiken keskellä aina läsnä! Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39.

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa

Kauppalehti.fi tänään
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/
uutinen.jsp?oid=2009/12/28896

Lainaus tekstistä, jonka on kirjoittanut Teppo Koskinen:

”Avustaja Kailajärvestä: Hypnoosi varmistaa kaupat

Tiistai 15.12.2009 klo 18:02 (päivitetty ti 18:57)

WinCapita-vyyhdin pääepäillyn Hannu Kailajärven avustaja Petter Kavonius uskoo Kailajärven pystyvän lunastamaan lupauksensa huikeita tuottoja tahkoavasta valuuttakauppaohjelmasta. Perusteena on muun muassa hypnoosi, jolla Kailajärvi on lisännyt henkisiä kykyjään.

Kailajärvi markkinoi WinCapitan vielä toimiessa sijoitusklubia FXSignal Traders -ohjelmalla, jonka piti kalastaa valuuttamarkkinoilta jopa 400 prosentin tuottoja. Esitutkinnassa Kailajärvi myönsi poliisille, ettei ohjelman perusteella koskaan tehty valuuttakauppoja.

Maanantaina tutkintavankeudesta vapautettu Kailajärvi kuitenkin ilmoitti jatkavansa ohjelman kehittämistä – muun muassa WinCapitassa palaneiden rahojen korvaamiseksi.

Kailajärvea avustanut oikeustieteiden tohtori Petter Kavonius uskoo vakaasti Kailajärven taitoon kehittää luvatunkaltainen valuuttakauppaohjelmisto, vaikkei varsinaisiin tuloksiin voikaan kantaa ottaa.

- Kailajärvellä on nimenomaan tietotekniikkatausta. Koulutus ja työkokemus ovat siltä alueelta, Kavonius sanoo Kauppalehdelle.

Kailajärvi on valmistunut Raision ammatillisen kurssikeskuksen tietotekniikkalinjalta.

- Ja lisäksi hän on superälykäs. Hän on myös käyttänyt hypnoosia lisätäkseen henkisiä kykyjään, kuten Youtubesta löytyvältä videolta käy ilmi, Kavonius sanoo.

Paluu joulun jälkeen

Heuristiikasta eli päätöksentekotutkimuksesta väitelleen Kavoniuksen mukaan ohjelman tarkoituksen voi tiivistää siihen, että tietokoneiden avulla ihmisen päätöksenteon tukena on valtava määrä dataa – mutta päätöksenteko datan perusteella on edelleen solmukohta.

Tämän solmun Kailajärven ohjelma pyrkii avamaan antamalla automaattisesti perusteltuja suosituksia käyttäjilleen, Kavonius kertoo.

- Tässä Kailajärvi tekee lisäinnovaatioita ja on niitä tehnytkin, Kavonius sanoo.

Kavonius kuitenkin korostaa, ettei hän ole tietotekniikan asiantuntija, eikä siten voi ottaa kantaa varsinaiseen ohjelmaan tai sen toimintaan ja tuloksiin. Osa ohjelmasta on lisäksi Kailajärven ”liikesalaisuutta”. Ilmeisesti ohjelman perustana on muun muassa valuuttakurssien pitkän ajanjakson analyysi.

- Mutta joidenkin käyttäjien kokemusten perusteella näyttää siltä, että ohjelma pystyi antamaan aika hyviä suosituksia siitä, miten kauppaa kannattaisi käydä, Kavonius sanoo.

Sata miljoonaa paloi

Aiemmin useat ohjelman käyttäjät ja rahoituksen asiantuntijat, muun muassa Helsingin Kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen, ovat todenneet ohjelman huuhaaksi tai vähintään siitä annetut lupaukset vahvasti liioitelluiksi. Kavonius on puolestaan vedonnut nimettömään asiantuntijaan, joka on arvioinut ohjelman suositukset kelpaaviksi.

Poliisi puolestaan pitää WinCapitaa pyramidihuijauksena ja siten törkeänä petoksena. Poliisin mukaan Kailajärvi on myöntänyt kuulusteluissa toiminnan olleen epärehellistä.

Tällä hetkellä paljon puhutun ohjelman softa on ”hajaantunut”, Kavonius kertoo. Osa softasta on poliisilla, osa muualla. Kokonaisuus on kuitenkin Kailajärven päässä, Kavonius sanoo.

Nyt vapauteen päässyt Kailajärvi on luvannut kertoa tulevaisuudesta wincapitalaisille joulun jälkeen. Työsarkaa riittää, jos klubilaisille halutaan korvata poliisin ja syyttäjän epäilemässä pyramidihuijauksessa palaneet rahat: klubilaiset antoivat pyramidiin yhteensä liki 100 miljoonaa euroa.

Teppo Koskinen”

Lainaus päättyy. > Kommentti

Viikkosanomat – blogi Kaiken keskellä aina läsnä! Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39

Kommentti:

Oikeustieteen tohtori Petter Kavonius uskoo, että tästä jotenkin selvitään, vaikka hypnoosilla ja super-älyllä.

Kavoniuksen sitaatit:

”- Kailajärvellä on nimenomaan tietotekniikkatausta. Koulutus ja työkokemus ovat siltä alueelta,

- Ja lisäksi hän on superälykäs. Hän on myös käyttänyt hypnoosia lisätäkseen henkisiä kykyjään, kuten Youtubesta löytyvältä videolta käy ilmi,

… ohjelman tarkoituksen voi tiivistää siihen, että tietokoneiden avulla ihmisen päätöksenteon tukena on valtava määrä dataa – mutta päätöksenteko datan perusteella on edelleen solmukohta.

”Tämän solmun Kailajärven ohjelma pyrkii avamaan antamalla automaattisesti perusteltuja suosituksia käyttäjilleen,”

- Tässä Kailajärvi tekee lisäinnovaatioita ja on niitä tehnytkin,

- Mutta joidenkin käyttäjien kokemusten perusteella näyttää siltä, että ohjelma pystyi antamaan aika hyviä suosituksia siitä, miten kauppaa kannattaisi käydä,

”Tällä hetkellä paljon puhutun ohjelman softa on ”hajaantunut”,”

”Osa softasta on poliisilla, osa muualla. Kokonaisuus on kuitenkin Kailajärven päässä,”

Lainaukset loppuu

Nämä lainaukset kertovat ainakin sen, että Petter Kavonius hoitaa hyvin päämiehensä asiaa ja siinä sivussa kaikkien Wincapitaan sijoittaneiden, ainakin sieltä tuottoja saaneiden asiaa ja uskoo ja toivoo, että yhä tuottoja odottavat jaksaisivat odottaa.

Jonkunlaista konkretiaa jäi kaipaamaan, ehkä se ei tässä vaiheessa vielä ole mahdollista.

Viikkosanomat. Talous. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-16 klo 02:39.

http://www.viikkosanomat.fi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm

http://www.nettisanomat.fi



wincapita.fi lauantai 2009-07-18.
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ...
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Pohjois-Savo. Keitele (kunta). Nilakka. Selkä. Kuva Pertti Manninen tänään lauantaina 2009-07-18 klo 12:16.

Wincapita lauantai 2009-07-25

WinCapita. Kuvia ennen kokousta.

9:43
9:48 11:13

11:45

Tunnelma ennen kokousta.
WinCapita, kokous Peurungassa, tuhatta osallistujaa odotetaan.

Kävin uimassa ennen kupolin sulkemista. Väkeä tulvi jo paria tuntia aikaisemmin. Tänään on lauantai 2009-07-25 klo 11:50. Kymmenen minuuttia kokoukseen ja myös minun bussini lähtöön takaisin kotikulmille.

Kaikenlaisia tavallisia suomalaisia t-paidoissaan, kauluspaidoissaan. Ravatit ja mustat tai tummat puvut, valkoiset paidat on vain järjestäjillä. Enemmistö miehiä, myös pariskuntia. On Harley Davidson pusakkaa, intiaanipäällikön paitaa ja tavallista kesäpaitaa, joillakin irtotakki, siis tavallista kansaa.

Otan pari kuvaa kaukaa tyhjistä tuoliriveistä ja tupakalla olijoista ovensuussa kaukaa, ketään ei tunnista, vain tilaisuuden henki välittyy.

Sataa tihuuttaa hissukseen ja välillä kovemminkin. >>>

Tunnelma ennen kokousta. Lue!

9:43 11:00 11:42

12:04

Joku ei pääse nyt uimaan, tieto ei tietenkään altaan sulkemisesta ole kiirinnyt kaikille.

WinCapitasta en ole paljoakaan aikaisemmin kirjoittanut, jos ollenkaan, kun se näyttää niin sekavalta. Yksi tilaisuuden järjestäjistä on Eurooppalaisen oikeusturvaliiton puheenjohtaja Jarmo Juntunen, jonka aikaisemmin lehdelle lähettämän kirjoituksen nyt julkaisen. Liite.
Hän väittää keskusrikospoliisin toimintaa ohjailevaksi, virheelliseksi ja tavallisia suomalaisia syyllistäväksi, jotenkin näin.

Nyt bussi ihan kohta tulee joten viranomaistoiminnan arviointi jää toiseen kertaan.

Pertti Manninen, Nettisanomat, raportti, lauantai 2008-07-25 klo 12:00 H-hetkellä. 10 minuutin pikakirjoitus.

Isonna kuvat!


Lue myös!
EOK peräänkuuluttaa poliisilta oikeusvaltion periaatteiden noudattamista. Liite




TOTEUTA UNELMASI LENTÄÄ AERODIUMIN AVULLA.


Aerodium on vertikaalinen tuulitunneli, joka tarjoaa kokemuksen, jota
ei muualla voi kokea. Ensimmäistä kertaa pohjoismaissa vieraileva
laite on saapunut Suomeen ja on kaikkien halukkaiden käytössä
16.7.-2.8.2009 Espoon Tapiolassa, Kulttuurikeskuksen aukiolla
osoitteessa Kaupinkalliontie 10.
Aerodium on avoinna päivittäin klo 11:00-20:00, muina aikoina varauksesta.

Pysyt ilmassa ilman köyden, laskuvarjon tai muiden apuvälineiden apua
– tämä on lentämistä sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Makaamalla
tuulitunnelin luoman voimakkaan ilmavirran päällä lentäminen muuttuu
mahdolliseksi. Muuntelemalla kehon asentoa aerodynamiikan lait
mahdollistavat nousun korkeammalle, kaikenlaisten akrobaattisten
liikkeiden suorittamisen ja uskomattoman kokemuksen tuntemisen.

Aerodium, täysin uudenlaisena elämyksenä sopii hyvin erilaisia
kokemuksia metsästäville, ystäväporukoille, perheille, aktiviteetiksi
yritysjuhliin sekä harjoitteluksi ammattiurheilijoille.

Melkein kuka vaan voi lentää. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, me
varustamme ja valmistelemme sinut lennolle. Mikäli olet fyysisesti
terve, iältäsi 5-75 vuotias, 20-100 kg painava ja olet aina uneksinut
lentämisestä, olet tervetullut aloittamaan lentämisen.

Lentämään pääset saapumalla paikanpäälle, mutta lentoaikoja voi myös
varata ennakkoon.
Lisää tietoja, kuvia ja lentovarauksia voit tehdä osoitteessa www.aerodium.fi
Nettisivuilla on myös mahdollisuus osallistua kisaan ja voittaa
ilmaisia lentoja.
Kysymyksiä voi esittää myös sähköpostilla osoitteeseen
aerodiumfinland @gmail.com

Aerodium on kiertänyt ympäri maailmaa ja ammattilaisista koostuva
näytösryhmä on esiintynyt mm. Torinon Olympialaisten
päätösnäytöksessä, Superman elokuvan ensi-ilta näytöksessä Italiassa,
sekä Dubain Horce Racing Cup tapahtumassa ja monissa muissa
merkittävissä tapahtumissa.

TEKNISET TIEDOT
Lento-alueen läpimitta: 2,8 m
Ilmavirran nopeus: jopa 200 km/h
Käyttäjät: 1-2 henkilöä samanaikaisesti
Lentokorkeus: 10 metriin saakka
Voimanlähde: 800 hv diesel moottori

LISÄTIETOJA:

www.aerodium.fi
www.aerodium.ca


Lisäys lauantaina 2009-07-25 klo 22:31. ksml.fi (Keskisuomalainen).

Tilaisuudessa pohditaan klubin tilannetta
WinCapitan jäsenet koolla Laukaassa
17:23 (Päivitetty 17:29)

Kuva: Heikki Pölönen. WinCapitan jäsenet kokoontuvat Laukaan Peurunkaan vaihtamaan kokemuksia ja miettimään jatkotoimia. Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliiton toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen pikkutakissa, hänen vierellään varatuomari Ilkka Pitkänen.

Tiina Hirsimäki / STT

Suuri joukko sijoitusklubi WinCapitan jäseniä kokoontui lauantaina Laukaaseen pohtimaan pyramidihuijauksesta epäillyn klubin tilannetta. Mukaan oli ilmoittautunut lähes 700 wincapitalaista.
Tilaisuudessa puhui ainakin Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto -nimisen yhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen. Hän kertoi ennalta STT:lle, että tarkoitus oli analysoida WinCapitan toimintaa ja kertoa oikeusturvakysymyksistä. Juntusen mukaan keskusrikospoliisi (KRP) olisi myös ollut halukas tulemaan paikalle, mutta jäsenistö ei halunnut poliisia tavata. Hän sanoi, ettei KRP:n toimintaan luoteta osallistujien piirissä. Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto eli EOK katsoo, ettei WinCapitan toiminta ollut rikollista. Vuonna 2004 perustettu yhdistys lupaa jäsenilleen maksullista oikeusturvan seurantaa ja valvontaa. Juntusen mukaan jäseneksi on liittynyt arviolta tuhat WinCapitaan sijoittanutta. Toiminnanjohtajan mukaan tapahtuma ei ollut EOK:lle jäsentenhankintareissu, vaan moni Laukaaseen saapunut oli jo valmiiksi jäsen. EOK:hon liittyminen maksaa yksityishenkilöille 65 euroa ja yrityksille 275 euroa. Vuosimaksu on yksityisiltä 20 euroa ja yrityksiltä 100 euroa.

Selvityspyyntö KRP:n rikostutkinnasta
Laukaan tilaisuuden osallistumismaksuna kerättiin 15 euroa. Summalla katetaan järjestämisestä aiheutuvat kulut. EOK:n liittohallitukseen kuuluva varatuomari Ilkka Pitkänen kertoi, että kuluja on kertynyt myös WinCapitaan liittyvien asiantuntijalausuntojen hankkimisesta.
Pitkänen edustaa noin 250:tä WinCapitaan rahojaan sijoittanutta ihmistä. Hän jätti viikko sitten eduskunnan oikeusasiamiehelle selvityspyynnön WinCapitaa koskevasta rikostutkinnasta. Pitkäsen tai Juntusen mielestä WinCapitassa ei ole tapahtunut törkeää petosta tai rahankeräysrikosta, kuten poliisi epäilee. Juttua on sanottu yhdeksi Suomen historian laajimmista rikostutkinnoista.
- En ole löytänyt näiden rikosten tunnusmerkistön täyttäviä tekoja jäsenistön taholta. Minulla on 250 päämiestä tässä asiassa, ja olen saanut heiltä runsaasti aineistoa ja kaikki mitä olen pyytänyt. Toistaiseksi haltuuni ei ole tullut aineistoa, joka osoittaisi, että näihin rikoksiin olisi syyllistytty, Pitkänen sanoi.

Lisäys lauantaina 2009-07-25 klo 22:31. ksml.fi (Keskisuomalainen).


Money Savings Savers lured by higher rates Competition in the savings market means customers are once again more interested in top rates than security Jill Insley and Sandra Haurant guardian.co.uk, Wednesday 22 July 2009 15.12 BST
http://www.guardian.co.uk/money/2009/jul/22/national-savings-competition


wincapita.fi torstai 2009-07-23.
Midnight Balloon
Kuva Midnight Balloon tapahtumasta Jyväskylässä. Kuva on päivältä 26.6. Terveisin Henri Nieminen. - Kuva "Midnight Balloon" perjantai 2009-06-25 klo 22:35.


Liite.

wincapita.fi lauantai 2009-07-25.

EOK:n mielipide ja kannanotto 14.6.2009
Julkaisuvapaa heti
Laatinut toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen


EOK peräänkuuluttaa poliisilta oikeusvaltion periaatteiden noudattamista

Kauppalehti on kommentoinut Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry:n roolia WinCapitan asiassa. EOK ei ole tässä tai muissakaan asioissa kenenkään asianajotoimisto. Se välittää asiantuntijoita tukemaan jäsentensä omaa asianajoa sekä seuraa ja valvoo kansalaisjärjestön keinoin viranomaistoimintaa.

WinCapitan asiassa EOK:lla on paljon sellaista tietoa, joka oikeuttaa kyseenalaistamaan viranomaistiedotuksesta syntyneen yleisen julkisen kuvan tuossa asiassa. Sen perusteella on täysin selvää, että poliisin tiedotus on ollut yksipuolista. Miksi poliisi ei ole esimerkiksi tiedottanut ihmisistä, jotka ovat tehneet erittäin voitollista valuuttakauppaa WinCapitan tarjoamalla valuuttakauppaan liittyvällä ohjelmistolla? WinCapita on tarjonnut jäsenistölleen mahdollisuuden osallistua valuuttakauppaan liittyviin sijoituksiin. Ohjelman käytön tarjoaminen on kiistatonta, ja useat sitä valuuttakauppaan käyttäneet jäsenet ovat vahvistaneet sen toimineen erinomaisesti. Sen lisäksi jäsenet ovat voineet omalla päätöksellään tehdä pitkäaikaisia sijoituksia valuuttakauppaan liittyen ja saada niistä kahdesti vuodessa osinkoja.

Suomessa olevan WinCapitan jäsenistön omaisuutta on tähän mennessä poliisin toimesta takavarikoitu ilmeisesti jo yli 20 miljoonan euron edestä. Puolitoista vuotta jatkunut tutkinta ja takavarikot ovat johtaneet valtaviin henkilökohtaisiin tragedioihin lukuisten sellaisten ihmisten kohdalla, joilla ei ole ollut mitään käsitystä siitä, että kyseessä olisi ollut millään tavalla rikollisesta toiminnasta.

On syytä muistaa, mitä tapahtui niin sanotussa talvisotayhteisöjen jutussa noin 10 vuotta sitten. Väitetty keräyshuijaus puettiin seuraaviksi syytteiksi: rahankeräysrikos, törkeä petos ja markkinointirikos. Oikeusprosessin lainvoimainen lopputulos oli se, että kaikki syytteet kaatuivat. Kuitenkin poliisi ja media olivat silloinkin etukäteen tuomitsemassa epäiltyjä hyvin yksioikoisesti ja yksipuolisesti.

Oikeusturvajärjestö EOK:n jäsenpalvelujen piiriin kuuluu satoja tuhansia suomalaisia. WinCapitan tarjoamaan sijoitustoimintaan osallistuneita on liittynyt kuluvan vuoden aikana EOK:n jäseneksi lähes tuhat henkilöä. Heillä on oikeutetusti syynsä huolestua siitä, onko Suomessa tapahtuvalla poliisitutkinnalla saavutettavissa enää mitään lisäselvitystä tapahtuneeksi väitettyyn rikokseen vangitsemalla ja kuulustelemalla järjestön täällä asuvaa jäsenistöä? Jos asiassa on kyse rikoksesta, sen tekijät ovat ilmeisesti aivan muualla.

Perustuslakimme ja Suomen solmimien ihmisoikeussopimusten kansalaisille takaama omaisuudestaan nauttimisen oikeus on pidettävä kunniassaan myös poliisitutkinnan aikana. Laki määrää syytteen nostettavaksi neljän kuukauden kuluessa takavarikon tapahtumisesta lukien. Määräaikaan voidaan hakea tuomioistuimelta pidennystä, mutta kuinka kauan?

Lainsäätäjä ei varmastikaan ole tarkoittanut, että pidennystä voidaan hakea määräämättömiä kertoja. Kun eräiden WinCapitan jäsenten kohdalla omaisuuden takavarikkoihin ollaan hakemassa neljän kuukauden pidennystä jo neljättä kertaa, niin se panee vahvasti epäilemään, että tutkinnassa ei ole alun perin ollut sellaista aineistoa, joka olisi antanut täyden oikeutuksen laajoilla takavarikoilla tapahtuneisiin oikeudenloukkauksiin. Syytteiden jatkuva nostamatta jättäminen puolestaan merkitsee tosiasiallisesti sitä, ettei kansalaisille anneta mitään mahdollisuuttakaan oikeusturvansa toteuttamiseen ja siitä huolehtimiseen.

Mikäli poliisi katsoo, että sen "työrauha" edellyttää keskustelemattomuutta, sen olisi silloin itse pitänyt pidättäytyä tiedottamisesta. Demokraattiseen oikeusvaltioon kuuluu, että viranomaisten tiedotteista voidaan kriittisesti keskustella. Poliisin julkisuuteen välittämät toivomukset tutkimukselle annettavasta työrauhasta ovat jo tapahtuneen tutkinnan pituuteen ja oikeusvaltion periaatteisiin nähden täysin sopimattomia.

Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry.

Jarmo Juntunen
toiminnanjohtaja
lainsäädäntötoimittaja

www.eok.fi


Satumaa. Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa missä onnen kaukorantaan laine liplattaa missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan siellä huolet huomisen saa jäädä unholaan
Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois niin sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois vaan siivetönnä en voi lentää vanki olen maan vain aatoksin mi kauas entää sinne käydä saan
Lennä laulu sinne missä siintää satumaa sinne missä mua oma armain odottaa lennä laulu sinne lailla linnun liitävän kerro että aatoksissain on vain yksin hän
Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois niin sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois vaan siivetönnä en voi lentää vanki olen maan vain aatoksin mi kauas entää sinne käydä saan
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Unto Monosen säveltämän ja sanoittaman (vuonna 1949, ehkä) ja Reijo Taipaleen 1960-luvun alussa kuuluisuuteen saattaman ja kansallistangoksi laulaman Satumaan myötä sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Marja-Liisalle. Tv. Pertti.
Pohjois-Savo. Keitele (kunta). Nilakka. Selkä. Kuva Pertti Manninen kaksi viikkoa sitten lauantaina 2009-07-04 klo 12:16.

Sanat & Merkitys

Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. - Laina-asiakkaan taakka kasvaa.
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

"Suomi on oikeusvaltio, ministeri Tuija Brax (vihr) vakuutti epäilijöille keskiviikkona Lahdessa. Media kaivelee silloin tällöin julki tapauksia, joiden yhteydessä kysytään, miten oikeusvaltion laita oikein on. Median tehtävä on tarkkailla ja vahtia oikeuden toteutumista." Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. 
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.
Kuvateksti: Oikeusministeri Tuija Brax esiintyi keskustelutilaisuudessa Sibeliustalossa, jossa mediaa edusti ESS:n päätoimittaja Heikki Hakala.

"Pankit ovat siirtämässä kriisiriskejään entistä enemmän asiakkaille. Nordea ilmoitti nostavansa suurten ja keskisuurten asiakkaidensa lainan korkoja yksipuolisesti puoli prosenttiyksikköä kustannusten kallistumisen takia- OP-Pohjola harkitsee samaa. Yhdysvaltain finanssikriisi on lisännyt pankkien epäluttamusta toisiaan kohtaan ja siten pankkien hankkiman rahan hintaa. Finanssialan Keskusliitto on neuvotellut Rahoitustarkastuksen kanssa asuntovelkakirjoihin ehdon, jolla pankki saa yksipuolisesti nostaa korkoa, jos sen vakavaraisuus on vaarassa." Laina-asiakkaan taakka kasvaa. ESS-työryhmä. Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

Lue myös!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2008/04/24

Lue myös!
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa.

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2002/05/30

Lue myös!
Seppo Konttinen: "Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio."

Selostus Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtämisestä turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen. "Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa."
Nettisanomat 2004/05/20

Lue myös!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi".
 
Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä.
Kymmeniä kirjoituksia ja henkilönimiä Koivistosta lähtien!
Nettisanomat 2006/11/11

 

wincapita.fi -Perjantai 2013-02-08 - N:o 27 - Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan! - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-02-08, nettiin 2013-02-10 00:21, linkkejä 2013-02-10.
Otsikon päiväys korjattu 2014-01-25
Wincapita.fi - 2013/02/08 - Kailajärvelle 5 vuotta hovissa, heti vankilaan! Iltasanomat torstaina 2013-02-07 16:30. Poliisilla on keinonsa - Kailajärvi löytyi - heti vankilaan - 16:00 Poliisi löysi Kailajärven - AL: Äiti häkeltyi poliisille - miksi Kailajärveä ei haeta "kotoa"? - Asianajaja: Kailajärvi ilmoittautuu poliisille huomenna - Wincapitan Kailajärvestä etsintäkuulutus: "Ei Kailajärvi-lisää". Iltalehti torstaina 2013-02-07 16:36. - Muualta. 08.03.2010. Sanomat24. Kuvassa tilaisuudesta raportoinut Petter Kavonius ja Helsingin Sanomia edustava toimittaja Minna Passi WISH WinCapita Oy:n tilaisuudessa. - Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. - Kuva. Jelena Isinbajeva. - Kailajärvi, kokous, wincapita. Wincapita Oy, wincapita.fi, Yli-Vainio Niilo - Wincapita - WinCapita. Kuvia ennen kokousta. Tunnelma ennen kokousta. Pertti Manninen - Nimiä: Jarmo Juntunen - Kuva Midnight Balloon tapahtumasta Jyväskylässä. Kuva on päivältä 26.6. Terveisin Henri Nieminen. -  wincapita.fi perjantai 8.2.2013 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 27.





 


Linkki HO-tuomioon 15.01.2016.